View Light

SharePoint - Getting prompted for login

Had been fighting a problem with a new SharePoint installation where I had everything set to use "Integrated Windows Authentication" (aka Challenge/Response Authentication Protocol [CRAP]) which should pass your login credentials in the background, but users were still getting prompted for login.

After fighting it for a week and wondering what the deal was and getting nowhere, the network guys finally came through and added the machine to DNS. It had not been and I was hitting the SharePoint server by it's IP address. As soon as the server was added to DNS (And the DNS info was replicated out), the Integrated Authentication began working perfectly.

So, if this happens to you, make sure that the machine is in DNS before you work too hard to solve the problem.
Reply
This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available in our efforts to advance understanding of environmental, political, human rights, economic, democracy, scientific, and social justice issues, etc. We believe this constitutes a 'fair use' of any such copyrighted material as provided for in section 107 of the US Copyright Law. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, the material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes. For more information go to: http://www.law.cornell.edu/uscode/17/107.shtml . If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond 'fair use', you must obtain permission from the copyright owner.